Лист Головного управління держпродспоживслужби у Вінницькій області
Основи здорового харчування школярів
Пропозиції МОЗ України стосовно організації харчування для здобувачів освіти, педагогічного та іншого персоналу закладу освіти на період воєнного стану
Вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти
- Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом МОН від 25.09.2020 №2205
- Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, затверджений наказом МОН від 24.03.2016 №234
- ДБН В.2.2-4:2018 Заклади дошкільної освіти
- ДБН В.2.2-3-2018 Заклади освіти
Нормативно-правові акти, які зобов’язують операторів ринку розробити та впровадити систему НАССР
Закон України № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
Закон України № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»
Постанова Кабінету міністрів України №896 від 31 жовтня 2018р. «Порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів ринку (потужностей) вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження»
Постанова Кабінету міністрів України №503 від 24 березня 2021р. “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства № 429 від 17.10.2015
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 446 від 08.08.2019р. «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР»
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 447 від 08.08.2019р. «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин»
Наказ Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 №2532 “Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти”
Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти, затверджені наказом Міністерства економіки, торгівлі, та сільського господарства від 17.11.2020 №2347